Plan A – Lavkarbo-diett – oppsummering

To uker på lavkarbo-diett er over og jeg må si meg fornøyd med resultatet. -3,4 kg på 14 dager er bra. -3,5 cm rundt midjen er heller ikke å forakte. Et viktig poeng er at jeg IKKE har trent i denne perioden. Faktisk har jeg beveget meg ekstra lite for å være sikker på at kostholdet skulle være eneste kilde til eventuelle endringer! Et annet poeng er at jeg ikke har veid/målt mengden mat. Jeg har spist til jeg har blitt mett og litt til….

Fett-/vannprosenten har variert i hele perioden. Vekten jeg har benyttet er en Bosh PPW2200, som nesten ble kåret til best-i-test av TV2 hjelper deg. Den benytter BIA (Bio-elektrisk Impedans Analyse) prinsippet for å måle andel fett i kroppen. Hvor nøyaktig denne er kan sikkert diskuteres. Manualen sier selv at den kun kan gi “retningsgivende verdier”….

Hvordan?

 • Ikke spis “Hvite karbohydrater” – pasta, brød, ris, potet, tortillas, etc….
 • Ikke drikk kalorier – jeg har kun drukket vann, vann med sitron, og kaffe
 • Ikke spis frukt – frukt inneholder sukker
 • Ikke spis/drikk meieriprodukter (egentlig ikke en del av lavkarbo)
 • Ikke spis/drikk soyaprodukter
 • NB: Tomat (frukt) i mindre menger er ok
 • NB2: Avokado (sunt fett) i mindre mengder er ok

Hvorfor?

Dette skrev jeg litt om i en tidligere post, men hovedsakelig fikk jeg motivasjon/inspirasjon fra boken The 4-hour body av Tim Ferris. Jeg har ikke fulgt hans råd 100%, men sånn ca…

Hva nå?

Nå har jeg holdt på i 14 dager. Ryktene sier at man bruker 3 uker på å innarbeide en vane, så det er på høy tid å stoppe. 🙂 Noen prinsipper kommer jeg til å ta med meg videre:

 • Drikke mye vann (med sitron)
 • Spise mindre tilbehør av typen ris, brød, potet
 • Spise linser (faktisk godt)
 • Spise en god frokost (egg, bacon)

Kombinert med Plan B blir dette knall!

 

One thought on “Plan A – Lavkarbo-diett – oppsummering

 1. Pingback: Dag 14 – Fridag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *